Nieuws


Digitale foto-expositie Sint-Michielsgestel
Fotokring Sint-Michielsgestel heeft de jubileumexpositie van eind november in de Meander afgelast vanwege de situatie rond corona. Nu exposeert de 60-jarige vereniging online van 20 december t/m 4 januari. U vindt de digitale expositie op de website van de club. Twaalf fotografen laten hun beste werk zien van 2021.
Elk lid heeft voor de Selectie 2021 zelf 4 of 5 foto’s gekozen. Daarnaast is er de Rode Draad. Dat is een reeks foto’s waarbij elke fotograaf reageert op de foto van zijn of haar voorganger. Het is een leuke uitdaging voor de kijker om de verbanden op te sporen. Verder worden er op de website foto’s getoond van thematische onderwerpen. Dit jaar zijn dat de thema’s “Minimalistisch fotograferen” en “Onscherp”. Bezoekers kunnen met een digitaal stemformulier aangeven welke foto’s zij het beste vinden. Dat valt niet mee met ruim 60 foto’s.
Een bezoek aan de online expositie op onze website is een mooie digitale activiteit met kerst en oud en nieuw.
Te bezoeken van 20 december t/m 4 januari klik daarvoor op: www.fotokring-gestel.nl


Alec Soth, een documentaire fotograaf uit de V.S. exposeert van 12 oktober tot 13 maart in Museum Helmond.

ALEC SOTH

“There is always something to find”

Poëtisch en intiem. Zo wordt het werk van Alec Soth vaak omschreven. Soth (Minneapolis, 1969) is een Amerikaanse documentaire fotograaf in de traditie van Robert Frank, Stephen Shore en Joel Sternfeld. In Kunsthal Helmond presenteren we voor het eerst in Nederland een overzicht van de bekendste fotoseries van deze Magnumfotograaf: Sleeping by the Mississippi (2004), Niagara (2006), Broken Manual (2010), Songbook (2014) en I Know How Furiously Your Heart is Beating (2018).

Met zijn fotografie uit de vier eerstgenoemde series schetst Soth een beeld van het alledaagse leven in het Amerika van de eenentwintigste eeuw. De indrukwekkende landschappen van zijn vaderland — de majestueuze Mississippi, de donde­rende Niagara-watervallen, de uitgestrekte woestijnen en de wildernis, de kleine steden en voorsteden — vormen de structuur van en het decor voor zijn poëtische verkenningen van het dagelijks leven in Amerika. Recentelijk voegde hij daar met I Know How Furiously Your Heart is Beating een persoon­lijk verslag van bijzondere ontmoetingen in Europa en de VS aan toe.
De titel van de tentoonstelling, ”There is always something to find”, verwijst naar de houding van de fotograaf om open te staan voor je omgeving en het toeval. Juist door niet dwingend naar iets op zoek te gaan maar te erkennen dat je overal iets waardevols kan vinden, vindt Soth een erg krachtige gedachte. Daarbij lijkt meditatie voor Soth een goede manier om tot een zinvolle fotografie te komen. De tentoonstelling omvat circa 80 grootformaat fotowerken, tientallen authentieke documenten en een kort videoportret.

——————————————————————————-

Ook dit jaar helaas geen fysieke expositie van onze foto’s van afgelopen jaar. 

In plaats daarvan presenteren we vanaf vandaag 23 december 2021 t/m 6 januari 2022, onze eerste digitale expositie op onze website:

www.fotoclubbellusimago.nl 

Hier vindt u de link naar de expositie, en naar het enquêteformulier. U kunt daarmee o.a. de voor u 3 mooiste foto’s kiezen, en kans maken op een afdruk van de winnende foto.

Stuur deze mail ook gerust door naar uw vrienden en bekenden die in fotografie zijn geïnteresseerd.

We wensen u alvast sfeervolle kerstdagen en een gezond en fotorijk 2022 toe.

Alvast veel kijkplezier. 

Met vriendelijke groet, 

Fotoclub Bellus Imago Veldhoven