Nieuws


Beste ‘collega’ fotoclub, beste fotoliefhebbers,

Tijdens de Corona periode bestond onze fotoclub De FotoSchouw veertig jaar, helaas door alle beperkingen in stilte. Maar nu het weer kan en mag vieren we deze mijlpaal in het weekend van 15 en 16 oktober met een bijzondere expositie. Thema van de expositie is natuurlijk ‘40’ en daaraan hebben de leden op creatieve fotografische wijze invulling gegeven.

Naast de thema ‘40’ foto’s zal ook het beste vrije werk van de 30 leden van de club dat weekend te zien zijn. Bij het vrije werk kunnen bezoekers rekenen op ruim 100 foto’s over uiteenlopende onderwerpen, daarnaast worden er ook weer twee series met audiovisuele presentaties getoond. De drie onderdelen tezamen beloven een verrassende jubileumexpositie op hoog niveau waarvan je meerdere uren zult genieten en het is daarom zeker de moeite waard om dit nu al in je agenda te noteren!

Natuurlijk zijn op beide dagen ook de Fotoschouw-leden aanwezig en geven indien gewenst alle nodige uitleg over hun creaties.

De expositie vindt plaats op zaterdag 15 (12.00-17.00 uur) en zondag 16 oktober (12.00 tot 16.00 uur) in gemeenschapshuis Genderdal, Boccherinilaan 6 in Eindhoven. Gratis entree en gratis parkeren.

mvg,

Gerard Wijnen / voorzitter—————————————————————————————————–

Fototentoonstelling in de Meander op 1 en 2 oktober

Fotokring Sint-Michielsgestel houdt de jaarlijkse fototentoonstelling weer in de Meander op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. De afgelopen twee jaar kon de tentoonstelling niet doorgaan vanwege corona en moesten we het doen met een digitale expositie op onze website. Dit jaar kunnen we gelukkig wel echte foto’s laten zien op de borden in de Meander. Om het zo veilig mogelijk te doen houden we de tentoonstelling anderhalve maand eerder dan gebruikelijk. Verder exposeren we voor het eerst in de raadszaal.  Hier hebben we volop de ruimte voor bezoekers en de foto’s en kunnen we gezellig met elkaar in gesprek gaan.

Dit jaar tonen 15 fotografen hun persoonlijke selectie, elk op een eigen bord. We hebben samengewerkt aan twee thema’s, namelijk het thema Hout en het thema Avond- en nachtfotografie. Dat leverde verrassende foto’s op. Verder zijn er foto’s van de fototocht naar Ravenstein. De rode draad ontbreekt ook dit jaar niet. Daarbij sloot elke fotograaf aan op een foto die hij van zijn voorganger kreeg. Zo ontstond een reeks met soms duidelijke associaties en soms met onverwachte wendingen. Het is aan de bezoeker om de verbanden op te sporen. In totaal zijn er ruim 120 foto’s te zien. In de bibliotheek worden op een groot digitaal scherm 7 audiovisuele producties getoond. Dat zijn korte series van beelden met muziek.

Bezoekers kunnen actief meedoen door de foto’s en AV-series te beoordelen en hun drie favorieten in beide categorieën te kiezen. De uitslag wordt zondagavond op de website van de Fotokring bekend gemaakt.

Tegelijk met onze tentoonstelling is er een expositie te zien van Bint. Een groep jongeren heeft in een project foto’s en postcasts gemaakt die worden getoond op een kamerscherm in de bibliotheek.

De tentoonstelling van Fotokring Sint-Michielsgestel is te bezoeken op zaterdag 1 en zondag 2 oktober, op beide dagen van 12.00 u tot 17.00 u. in de Meander (gemeentehuis), Meanderplein 3, 5271 GC Sint-Michielsgestel. De toegang is gratis.


F.C. Kemfodia exposeert op 5 en 6 november 2022 in dorpshuis de Smis
te Duizel.
Het is lang stil geweest rond F.C. Kemfodia, maar er is niet stil gezeten.
Met een eigen kijk op fotografie en een breed genre is de tentoonstelling
te karakteriseren als: “bijzonder door eigenheid en diversiteit”.
Naast vrij werk is er ook thematisch werk te zien en een av-presentatie

_________________________________________________________________________________________________________________________

 Beste mensen,

graag wil ik u uitnodigen voor de foto-expositie van fotoclub de Verbeelding uit Westerhoven. 

Deze expositie is op zaterdag 22 en zondag 23 oktober in de Buitengaander, Dorpstraat 9 in Westerhoven.

Zaterdag van 13.00 tot 17.00uur en zondag van 11.00 tot 16.00uur.