Cursus

Basiscursus fotografie
Zo maak je mooie foto’s!

Twee leden van Fotoclub Objectief uit Beek en Donk organiseren in het voorjaar van 2019 weer een basiscursus fotografie.
In de cursus gaan je kijken naar de techniek en de mogelijkheden van de moderne digitale fotocamera. Met deze kennis ga je leren hoe je spannende, interessante en indrukwekkende foto’s kunt maken.
Het wordt dus geen “zitten en luisteren” cursus, als cursist ga je aan de slag door het geleerde in de praktijk te brengen en dit tijdens de cursusavonden te bespreken.

Het programma van de cursus is als volgt:
Les 1, donderdag 14 maart
Introductie, vormen groepen met hetzelfde merk/type camera. Neem 1 afgedrukte foto mee waar je niet, of wel, tevreden over bent en leg uit wat je graag zou willen leren op de cursus om dit te verbeteren/aanpassen. Fotografische introductie, docenten Tonny en Hans.
Les 2, donderdag 21 maart
De belichtingsdriehoek. Op de belichtingsdriehoek ligt het accent van de cursus. Dit is de basis van waarmee je het maximale uit je camera en je foto’s kunt halen. We beginnen met uitleg over de sluitertijd door Hans. We besluiten met een opdracht voor de volgende avond.
Les 3, donderdag 28 maart
Bekijken en bespreken foto’s van de sluitertijd opdracht.
Toelichting diafragma, 2e onderdeel van de belichtingsdriehoek door Tonny. Opdracht voor de volgende lesavond.
Les 4, donderdag 4 april
Bespreken foto’s les 3.
Toelichting ISO, 3e onderdeel van de belichtingsdriehoek door Hans. Opdracht voor de volgende lesavond.
Zaterdag 6 april
Op deze zaterdag gaan we op locatie samen foto’s maken. Wat je hebt geleerd ga je uit proberen met ondersteuning, tips en trucs van Hans en Tonny.
Les 5, donderdag 11 april

Bespreken foto’s les 4.
Toelichting halfautomatische standen van de camera zoals portret, landschap, macro enzovoorts. Hierin komen alle drie de aspecten van de belichtingsdriehoek samen.
Opdracht voor de volgende lesavond.
Les 6, donderdag 18 april
Bespreken foto’s les 5.
Uitleg verschillende typen lenzen, effecten en mogelijkheden door Hans.
Opdracht voor de volgende lesavond.
Les 7, donderdag 9 mei
Bespreken foto’s les 6.
Uitleg belichtingsmethodes, scherpstellen, over- en onderbelichten.
Introductie op compositie en vormgeving.
Uitleg fotowedstrijd.
Les 8, donderdag 16 mei
Bespreken en beoordelen wedstrijdfoto’s.

De cursus zal gegeven gaan worden in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg in Beek en Donk. De cursus is bedoeld voor iedereen die de camera beter wil leren kennen om zo de allermooiste foto’s te kunnen maken.
Het maximaal aantal deelnemers is 20, waarbij de volgorde van inschrijving geldt. De kosten zijn €125.00 per persoon, inclusief cursusmateriaal.
Aanmelden via h.maas75@gmail.com.
Tot ziens op de cursus!